top of page

Persona Udvikling

Tre personaer bliver udviklet ud fra de informationer indsamlet via undersøgelser, data og spørgeskema.

Disse vil hjælpe med at definere, hvem de unge er, samt hvordan deres adfærd er i samfundet, fundet frem i første del af analysen. 

Flow-09_edited_edited.png
Flow-08.png
Flow-07_edited.png
Flow-06_edited.png

De aldersgrupper, der er de tre ”unge” grupper, er defineret efter Demokrati Fitness’ digitale positionering som mindre interagerende målgrupper, der er de 13 til 17-årige, 18 til 24-årige og 25 til 34-årige.

De 13 til 17-årige er den målgruppe, der er skeptiske over for de sociale medier

(Schulz et al., 2018). De udfolder helst de politiske og samfundsmæssige samtaler med familien, og de er de mest aktive i foreningerne. De prioriterede nyheder og information om politik og samfund i følgende rækkefølge: Skole og TV først, derefter, familie, venner og aviser på det samme niveau og i sjette position: sociale medier.

Den gruppe har det i gennemsnit sværest ved at benytte deres Kompromis-evne, som kommer i anden position efter Mobiliserings-evnen (også den svageste evne for alle aldersgrupper). De ser dem selv som ret modige, uenige og nysgerrige. Disse unge i aldersgruppen søger efter anerkendelse, og de prøver at definere sig selv i omverdenen og i deres omgangskreds, hvilket vil sige, at venner er vigtigere for dem. I den gruppe sker der en forandring og fokus på dem selv. (Pej gruppen scandinavian trend institute, 2016)

 

 

 

 

De 18 til 24-årige er den aldersgruppe med flest studerende. De er og har været mere aktive i elevråd end i foreninger (men de mindst aktive i forening ift. de unge aldersgrupper).

De informerer sig om nyheder, politik og samfund primært på de sociale medier og derefter gennem TV og avisen. De gør det gennem deres venner, papir og netaviser og især på Facebook. Der bruger de Facebook til at beholde kontakten til deres sociale fællesskaber (Slots- og Kulturstyrelsen Ministeriet, 2020).De benytter Instagram til at følge influencere (fx Mascha Vang/Greta Thunberg) mere end alle andre.

De ser sig selv som meget nysgerrige og har holdning, empati og er aktive lyttere (i rækkefølge). Som de fleste aldersgrupper ser de deres svagheder i mobilisering, aktivist og verbal selvtillid. I hypotesen prøver de at definere sig selv i forhold til omverden og se vigtigheden ved at præstere foran de andre i samfundet (Pej gruppen scandinavian trend institute, 2016).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 25 til 34-årige er den ”unge” gruppe, som interagerer mest med Demokrati Fitness og med flest besvarelser i spørgeskemaet. De er de mindst aktive i

foreninger, under gennemsnit ift. alle andre aldersgrupper. De er i de fleste tilfælde studerende eller fuldtidsansatte. De informerer sig primært via de sociale medier og aviser (net eller papir). De er også mest tilbøjelige til at lave Facebook-opslag, med samme mønstre som ved de 19 til 24-årige (Slots og Kulturstyrelsen Ministeriet, 2020). De har generelt de samme adfærdsmønstre på Facebook og Instagram som den unge gruppe. Denne gruppe individer fokuserer på at etablere sig med bolig, partner og fællesoplevelser (Pej gruppen scandinavian trend institute, 2016).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse tre grupper viser forskellighed i deres adfærd samt med deres selvværd.

De 13 til 17-årige viser sig at være mere forskellige end de 18 til 24-årig og de 25 til 35-årige. De er mere skeptiske, mere engagerede, ser deres selv som “demokratiske” modige og har evner til at været uenige, men er udfordret med at kunne gå på kompromis. Hvorimod de 18 til 35-årige er mindre engageret i deres lokalsamfund, er lettere at påvirket af, og interagere mere med, de sociale medier. De ser sig selv mere nysgerrige, empatiske og stærke i deres holdning, men ser ikke sig selv som aktivistisk.

Man kan konkludere, at de tre aldersgrupper har forskellige livsfaser og interesse samt med generelt diverse rammer. Det fælles ved de tre grupper er, at de er i en form for proces med selv- og identitetsudvikling for at finde sig selv til at grundlægge deres voksenliv. Men for nærmere at definere deres behov og ønsker om at støtte deres demokratiske kompetencer og evner, skal de “unge” blive direkte involveret i denne undersøgelse via deres holdning og reflektere over muligheder fra deres egne behov og erfaringer.

Persona-rettet2.png
Persona-rettet3.png
Persona-rettet.png

Processen overblik

Oplever mere projekter her:
bottom of page